Bemutatkozunk    Fejőmester    Hírek, sajtó     Termékek    Kapcsolat     Receptek    Sajtvilág     Miért éppen kecskesajt?    Galéria


Ahhoz, hogy a sajtok megfelelő gasztronómiai élményt nyújthassanak az ínyenc sajtkedvelőknek, kellő ismereteket kell róluk szerezni.
Valljuk meg őszintén: vajmi keveset tudunk a sajtokról! Így például azt sem igazán értjük, hogyan lehet (és kell) a sajtot előételként fogyasztani, vagy éppen az étkezést befejező fogásként milyen sajtot kínáljunk vendégeinknek.
Vajon létezik-e tehén-sajttál, juh-sajttál, vagy kecske-sajttál?
Ezekre a fontos sajt-kérdésekre bizony még a híres chéfek egy része sem tudná megmondani a pontos választ.
Az Örségi Ínyesmester viszont nemcsak tisztában van mindezzel, hanem szívesen át is adja tudását a sajtok iránt érdeklődőknek!
Ezért engedje meg, hogy megismertessük önnel és kedves barátaival oktatási programunkat és egyúttal szeretettel meghívjuk egy igazi ismeretterjesztő kirándulásra a sajtok világába!

1 Sajtok világa.
2 Sajtok vásárlása, tárolása, otthoni csomagolás - gyakorlati oktatás
3 Sajtok az étrendünkben.
- mi legyen a vacsora vége, sajt vagy desszert?
- mi van, ha a kettő egy?
4 Sajt vágás és a tálalás eszközei - gyakorlati oktatás
5 Sajt a konyhában - gyakorlati oktatás
6 Sajttálak készítése - gyakorlati oktatás
7 A Sajt és a kenyér harmóniája - gyakorlati oktatás
8 A Bor és a sajt harmóniája - gyakorlati oktatás

A gyakorlati oktatás azt jelenti, hogy a tréning minden résztvevője megtanulja a raclette-készítést, a grillezést, a fondue-készítést, illetve azt, hogy milyen eseményre milyen sajtot vegyünk, hogyan válasszunk hozzá bort, kenyeret, zöldséget, gyümölcsöt.
Természetesen minden kóstolással, ízleléssel együtt történik.

Első nap (péntek)
- érkezés 18.30-kor
- 5 fogásos vacsora sajtokból a körmendi Berki vendéglőben

Második nap (szombat)
Ismerkedés az Őrségi Ínyesmester sajtüzemével - Buzás Attila Sándor ügyvezető
- sajtkóstoló a kft. sajtjaiból
- egy kis sajt történelem
- rövid tájékoztató a világ sajtjairól
- a sajt harmóniája
A sajt és a bor (gyakorlati munka) - ifj. Lukács Szabolcs magyar bajnok sommelier
- a sajt és a kenyér (gyakorlati munka)
- a sajtok osztályozása
- a sajtok tárolása hűtőben
Sajtok a konyhában, (gyakorlati munka)
- sajtok az ételekben
- a sajt grillezése
- rántott sajt készítés
- fondue készítés
- raclette készítés
- feltétek készítése
- sajt a salátában

Harmadik nap (vasárnap 12.30-ig)
A sajtok vágása tálalása
- sajtok vágása
- a sajt és a gyümölcsök
- sajttálak készítése
- sajt óra

Egy-egy tréning 8-9 főből áll.
Érdeklődni, jelentkezni telefonon és e-mailben lehet.